Veronicas Hundbyrå

Vår vardag

Högre spår Zally

Rallylydnad Zally och Egon

2015-09-20

Jag hade en bra känsla inför denna tävling med Zally. Första start i högre spår med flera moment som inte är helt klara, men vi går ut och provar. Det gick sådär:

Högre spår blev viltspår. Zally å jag kom iväg bra, 1a apport. Sen fick vi vilt i näsan. Efter mycket om å men kom vi i spår igen. Sen drog hon snabbt in i skogen, å där hängde en rådjurklöv. En person 50 m bort skriker, -du tar väl inte klöven-. Då gav jag upp å bröt spåret. Tror Zally tänkte- visste väl att det var vilt här, min belöning.

Tyvärr störde det oss mer än hjälpte så jag valde att kliva av. Så nu vet jag att vi behöver träna på mera viltspår störning.

Jag trodde nog att arrangören skulle ge mig ett nytt spår, tekniskt fel, men så blev det inte. Det svar jag fick var att de inte kunde hjälpa att folk var i skogen och att jag typ fick skylla mig själv att jag klev av. Detta kan man diskutera mycket. Det jag tänker är att de har rätt, MEN om nu spår ska se lika ut, så gott det går, för alla tävlande så bör detta ses som tekniskt fel. Vad jag vet så fick inte de andra samma störning.

Jaja nu är det bara att bita ihop och komma igen. Vi hade en trevlig stund på morgonen.

 

Då vi hade anmält oss till Rallylydnadstävling på em och inte strukit oss så åkte vi dit och tävlade i stället.

Summering av helgen:
Just Ask Paula 
fick i går godkänt Högre spår. Grymt nöjd med damen, hon börjar sakta men säker komma tillbaka. Får vi bara till konditionen/motivationen så blir det riktigt bra
Just Ask Zally 
hade otur i dag med sitt "viltspår". Men vi fick revansch i Rallylydnad tävlingen på em. 2 godkända resultat, så nu kan hon lägga till titel RLD F
Just Ask Egon
har för första gången tävlat och det blev Rallylydnad med Malin Åsander. Inte lätt med ny förare och en gren man inte kan helt och hållet. Men vi ville kolla hur han fungerar i denna "miljö". Och grymt bra jobbat var det av dem två. Se upp där ute, snart kommer Egon på topp!!


Duktiga hundar som har kämpat på med en sjuk förare bakom sig, trodde man var friskare än man var. Men men nu sitter jag och snorar/hostar med ett leende på läpparna

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden